24 maj 2024
19:30

Kinna IF

Referat: IS Halmia - Kinna IF

Första förlusten är ett faktum och detta efter en oerhört svängig match mot Halmia på vackra Örjans Vall.
Kort sammanfattat är det ett bra Halmia vi ställs mot, ett lag som hela första halvlek kommer runt på kanterna och vinner den centrala ytan vilket leder till otaliga målchanser. Det var dock Kinna som tog ledningen efter ett mycket märkligt mål, Halmias målvakt tappar bollen på en lång frispark från Mijatovic, Pep lyckas på ngt sätt lägga sig framför bollen,, Persengård glidtacklar kvar bollen i banan till Whale som hittar nätet. Inrte långt efter vårt ledningsmål kvitterar Halmia och oavgjort på 1 står sig till pauskaffet.

Kinna tar sedan ledningen några minuter in i andra halvlek, ett riktigt klassmål där Pep suger ned Mijatovic frispark från egen planhalva, vänder på ett och drar till på volley till 2-1. Halmia kvitterar mitt i halvleken och i den 78:e minuten byter Kinna in Anton Olsson som gör division 3 debut, 3 minuter senare är det Anton som ger Kinna ledningen med 3-2 efter att blivit frispelad av Persengård och kyligt avslutat med vänstern. I detta ögonblick med 10 minuter kvar tror vi att åtminstonde 1 pinne är bärgad, men ack så fel vi får. Innan vi knappt hunnit jubbla färdigt har Halmia kvitterat och på stopptid uppstår en ny trasslig situation i vårt straffområde där vi rensar, men bollen tar på ett halmiabem och som en projektil in i vårt mål.

Halmia vinner med 4-3, helt klart rättvist sett till hur matchen var, men på sättet vi förlorar är det oerhört surt och tungt. Halmia gör en bra match och är tveklöst det bästa lag vi ställts mot hitills i år, fart och energi där man skappar massor matchen igenom och trots 4 insläppta gör Tobbe en kanonmatch för dagen. Vi saknar absolut inte chanser och är farliga i vårt tunga offensiva spel, Pep och Persengård är ständigt ett hot framåt och Mijatovic känsliga fot har börjat vakna till liv de sista matcherna.

Nya tag mot topplaget Böljan i nästa omgång!